Nieuws

Stroomonderbreking
Dinsdag 30 november vindt er tussen 13.00 – 15.00 uur onderhoud plaats aan het elektriciteitsnetwerk. Om er voor te zorgen dat de werkzaamheden veilig kunnen worden uitgevoerd zal de spanning van het netwerk worden gehaald. Hierdoor hebben wij op 30 november tussen 13.00 – 15.00 uur geen stroom en zijn wij helaas alleen voor spoed bereikbaar. Onze excuses voor het ongemak en wij hopen dat de werkzaamheden snel kunnen worden uitgevoerd, zodat wij weer volledig bereikbaar zijn.

 

Ironman Copenhagen
Dokter Bax heeft afgelopen weekend meegedaan aan Ironman Copenhagen (volledige triatlon). Ze debuteerde met een geweldige 6e plaats, dik onder de tien uur. En deze tijd was ook nog eens goed voor een overwinning in haar eigen leeftijdscategorie. Super trots zijn wij op haar met deze geweldige prestatie!

 

Apotheek Waarland
Vanaf maandag 22 februari kunt u uw geneesmiddelen weer ophalen bij de apotheek in Waarland.  De apotheek gaat open als APPO afhaalpunt Waarland.  U ontvangt bericht vanuit de apotheek wanneer de medicatie op het afhaalpunt voor u klaarligt. Vanaf nu wordt uw medicatie dus niet meer standaard thuisbezorgd. De openingstijden van het afhaalpunt zijn:

Maandag t/m vrijdag van 15.00 – 17.00 uur.

 

Inleveren urine
Vanaf heden nemen wij geen urines meer aan die niet in een speciaal urinepotje zitten. Voor het medisch onderzoek is het belangrijk dat de urine in een speciaal urinepotje zit, om zo de betrouwbaarheid van de uitslag te waarborgen. Urinepotjes zijn te koop bij de drogisterij en apotheek.

 

Dokter Beentjes met zwangerschapsverlof
Begin april verwacht dokter Beentjes haar tweede kindje. Zij zal van half februari tot eind juli met verlof zijn. Daarna komt zij terug op haar gewone werkdagen (ma, woe, do en vrij).
Gedurende haar verlof zal dokter Voermans haar taken overnemen.

 

Richtlijnen binnen de praktijk mbt het coronavirus
In verband met de aangescherpte maatregelen brengen wij ook graag weer de richtlijnen binnen onze praktijk onder de aandacht.

Het is belangrijk dat u bij klachten of vragen over uw gezondheid –ook wanneer deze niet gerelateerd zijn aan het coronavirus- contact opneemt met de assistente of de huisarts. Waar het kan, helpen wij u graag op afstand. Waar het nodig is, helpen wij u in de praktijk.

We proberen zo weinig mogelijk mensen te zien aan de balie. Daarom willen wij u vragen om zoveel mogelijk online te regelen. In uw online Patiënten Portaal kunt u een afspraak inplannen, een medische vraag stellen aan uw huisarts middels een e-consult en herhaalrecepten bestellen. Komt u er niet uit? Dan helpt een van onze assistentes u graag telefonisch.

Ook onze zorgverleners blijven thuis bij gezondheidsklachten. Dat betekent dat we soms minder plekken hebben op het spreekuur, of dat het wat drukker is aan de telefoon.

Heeft u (verkoudheids)klachten die bij het coronavirus passen? Kom dan niet naar ons toe. Laat u gratis testen bij de GGD. Via 0800-1202 kunt u een afspraak maken.
Zonder afspraak kunt u niet langskomen bij de praktijk. Komt u naar onze praktijk? Neem uw mondkapje mee en zet hem op bij binnenkomst.

 

Griep- en pneumokokkenvaccinatie
Dit jaar zijn er 2 momenten waarop de griepprik gegeven wordt. Omdat wij het belangrijk vinden dat wij aan de richtlijnen van het RIVM kunnen voldoen met betrekking tot corona, geven wij de griepprik dit jaar niet bij ons op de praktijk, maar op een andere locatie. Namelijk;

– Donderdag 5 november 2020, van 16.00 – 18.00 uur. Locatie Sabinahof, Sabinahof 1 in Waarland

– Maandag 9 november 2020, van 17.00 – 19.00 uur. Locatie Maria Mater, Oranjelaan 59 in ‘t Veld

Wanneer u in aanmerking komt voor de jaarlijkse griepprik, ontvangt u van ons ook nog een persoonlijke uitnodiging. Het is belangrijk dat u deze uitnodiging meeneemt. Daarnaast willen wij u ook vragen om een mondkapje te dragen.

Ook wordt dit jaar de prik tegen pneumokokken gegeven. U ontvangt hiervoor een persoonlijke uitnodiging wanneer u geboren bent tussen 1941 en 1947. Deze prik wordt op dezelfde momenten gegeven als de griepprik.

Meer informatie over de griep- en pneumokokkenprik kunt u vinden via onderstaande links
www.thuisarts.nl/griep
www.rivm.nl/griepprik
www.thuisarts.nl/pneumokokken
www.rivm.nl/pneumokokkenprik

 

POH GGZ ten tijde van Corona
Heeft u last van psychische of psychosociale klachten? Of ervaart u spanning door het Corona virus. Dan kunt u rechtstreeks een mail sturen naar de POH GGZ .U wordt dan binnen een week benaderd. Dit is een andere werkwijze door het Corona virus.

Normaliter moet u altijd via de huisarts een verwijzing naar de POH GGZ vragen. Dit is nu gewijzigd door het Corona virus waardoor u ons rechtstreeks mag benaderen. Gesprekken met POH’s GGZ zijn kosteloos.

Wees er alert op dat dit (beeld)bellen is en geen face tot face gesprekken zijn. Als de POH GGZ belt dan kan dit met een anoniem nummer zijn.

Praktijkondersteuners GGZ:movertoom@vicinonhn.nl en alont@vicinonhn.nl

 

Coronavirus, maart 2020
Er heerst in de wereld een virus. Hier zijn geen medicijnen voor. Uit voorzorg worden de komende periode geen handen geschud op de praktijk en zijn er aanvullende maatregelen. Graag uw begrip hiervoor.

Heeft u last van griepverschijnselen zoals verkoudheid, hoesten of bent u ongerust? Heeft u vragen over het coronavirus? Kom NIET naar de huisartspraktijk of huisartsenpost toe. Dan zou u andere mensen kunnen besmetten.
Bel uw huisarts bij de volgende 3 symptomen:
• Koorts ( 38 graden of hoger)
• Benauwdheid / hoestklachten

Raadpleeg voordat u de huisarts/huisartsenpost belt eerst de website van RIVM en/of bel de landelijke informatielijn van de GGD 0800-1351. Hier kunt u altijd terecht voor vragen en actuele informatie.
Kijk voor meer informatie op de website van het RIVM www.rivm.nl en thuisarts www.thuisarts.nl.

Probeer te voorkomen dat u virussen krijgt of aan anderen geeft:
• Was uw handen vaak met water en zeep. Maakt ze droog met een papieren handdoekje. Gooi dit weg.
• Gebruik handalcohol of handgel alleen als er geen kraan of zeep is. Bijvoorbeeld na het snuiten.
• Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog.
• Raak zo min mogelijk uw ogen, neus en mond aan.
• Gebruik papieren zakdoekjes om uw neus te snuiten.
• Blijf op 2 meter afstand van mensen die hoesten en niezen.

Patiënttevredenheidsonderzoek
Onze praktijk hecht veel waarde aan uw mening over de praktijk. Hierdoor houden wij minimaal 1x in de 3 jaar een patiënttevredenheidsonderzoek. Het doel hiervan is om inzichtelijk te krijgen waar wij volgens u nog in kunnen verbeteren, maar ook wat goed gaat en wat we vast moeten houden. Het laatste onderzoek heeft in november 2019 plaatsgevonden. Wij zijn erg blij met deze feedback en hebben de volgende punten ter verbetering opgepakt:

  • Wij hebben een nieuwe website gekregen
  • Deze website heeft een duidelijkere indeling en we hebben foto’s van onze medewerkers toegevoegd
  • Wij zijn gestart met een Online patiënten portaal, hierdoor kunt u online een afspraak inplannen, herhaalmedicatie aanvragen en een vraag stellen aan de huisarts middels het e-consult. Door gebruik te maken van het portaal bent u niet gebonden aan onze openingstijden en kunt u veel dingen regelen op het moment dat het u uitkomt.
  • In de wachtkamer hebben wij een wachtkamerscherm opgehangen. Hierop vindt u alle actuele informatie.

Het volgende patiënttevredenheidsonderzoek zal uiterlijk in november 2022 plaatsvinden. Heeft u voor die tijd al punten die u graag met ons wil delen, dan horen wij dat uiteraard graag.

Nieuwsarchief

Klik hier om alle nieuwsberichten te bekijken.