Reishulp voor ouderen uit gemeente Schagen naar priklocatie in Alkmaar

Bericht uit het Noord Hollands Dagblad

De gemeente Schagen gaat in voorkomende gevallen vervoer regelen voor ouderen die dat zelf niet hebben en die op de GGD-priklocatie in Alkmaar een derde coronavaccinatie kunnen krijgen.

Inwoners van 80-plus en binnenkort ook 60-plus kunnen ingeënt worden door de GGD in Alkmaar. Dit gaat op uitnodiging en de priklocatie is bij ijsbaan De Meent. Voor de inwoners uit Schagen is dat niet dichtbij. Het lukt de meesten wel om eigen vervoer te regelen en zelfstandig naar Alkmaar te komen. In sommige gevallen lukt het niet om de kinderen of andere familie hiervoor te vragen. Voor die inwoners in nood heeft de gemeente twee mogelijkheden gemaakt.

Wie uitgenodigd is voor een inenting en zelf geen vervoer heeft, kan bellen met Graag Gedaan (WPW) telefoon 0224-296 366. Het is echter niet in alle gevallen mogelijk dat vrijwilligers van Graag Gedaan beschikbaar zijn. Als er geen vrijwilliger is, kan men ook bellen naar Taxi Noordwest via 06-5391 1499.

De ouderen die noodgedwongen van dit vervoer gebruik moet maken, hoeven de rit (heen en terug) niet te betalen. De gemeente heeft een regeling getroffen met het taxibedrijf. Zij factureren rechtstreeks naar de gemeente. Let wel, dit is alleen voor inwoners uit dorpen en stad van gemeente Schagen, die door de GGD uitgenodigd zijn voor een inenting.

Deze regeling geldt in ieder geval tot en met december 2021. De rijksoverheid heeft namelijk aangegeven dat inwoners die lastig vervoerd kunnen worden vanaf januari 2022 wellicht een vaccinatie aan huis kunnen regelen.