Uw medisch dossier

Bij onze praktijk is het mogelijk om online uw medisch dossier in te zien. Dit is een wettelijke verplichting per 1 januari 2021. In uw medisch dossier vindt u bijvoorbeeld het advies van de huisarts, een lijst met medicijnen of uitslagen van labonderzoek.

Door inzicht te hebben in uw medische gegevens wordt het makkelijker om samen met de huisarts te praten over uw eigen gezondheid en om een keuze te maken over bijvoorbeeld een behandeling. Ook kunt u zich beter op een consult voorbereiden en na afloop thuis alles nog eens rustig nalezen.

Hoe kan ik mijn gegevens inzien?
U kunt op twee manieren gegevens over uw gezondheid bekijken:

  1. U logt in via uw mobiele telefoon in een beveiligde app (HKN Huisartsen)
  2. U logt via de computer in en gaat hiervoor naar het beveiligde patiëntenportaal via onze website.

Via de button ‘uw dossier’ ziet u uw medische gegevens zoals bij ons bekend sinds 1 juli 2020, de datum waarop uw dossier online beschikbaar is. De eerste keer dat u wilt inloggen dient u een gebruikersnaam en wachtwoord aan te maken op basis van uw persoonlijke gegevens. Zodra de verificatie door de praktijk heeft plaatsgevonden heeft u toegang tot het portaal.

Tevens kunt u deze app en het portaal ook gebruik voor het inplannen van een afspraak, het aanvragen van herhaalmedicatie en het starten van een e-consult.

Zijn mijn gegevens veilig?
Alleen de huisarts, medewerkers van de huisartsenpraktijk en uzelf kunnen uw gegevens zien. Uw gegevens zijn veilig en andere mensen kunnen ze niet zien. U ziet uw medische gegevens nadat u veilig inlogt.

Pas op met het geven van uw gegevens aan anderen
U kunt uw medisch dossier aan anderen laten zien. Bijvoorbeeld aan een familielid of aan een goede vriend die u helpt met de zorg voor uw gezondheid. Bedenk eerst of u het goed vindt dat iemand anders uw gegevens ziet. Geef nooit zomaar uw gegevens of inlogcodes.

Soms vragen verzekeraars, gemeenten of andere bedrijven om informatie over uw gezondheid. Vaak bent u niet verplicht om die gegevens te geven. In sommige gevallen kan het zijn dat u de gegevens wel wilt geven. Geef dan nooit uw hele medisch dossier en geef alleen de gegevens die nodig zijn. Uw gegevens zijn persoonlijk.

Zie ook deze animatievideo over uw medisch dossier.

Als u vragen heeft over het gebruik van uw medisch dossier dan kunt u via onderstaande link contact opnemen.

https://uwzorgonline.atlassian.net/servicedesk/customer/portal/7